Ініціатива Столтенберга про €100 мільярдів для України заслуговує на увагу - Пісторіус

Ініціатива Столтенберга про €100 мільярдів для України заслуговує на увагу - Пісторіус

Укрінформ
Пропозиція генсека НАТО про виділення на допомогу Україні 100 млрд євро є слушною, але потребує подальшого пропрацювання.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, представляючи в Берліні в четвер плани щодо нової командної структури та реформи Бундесверу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно пропозиції Єнса Столтенберга щодо 100 млрд євро для України: все, що слугує уніфікованій і надійній співпраці при допомозі Україні, є добрим і правильним», - сказав глава Міноборони.

Водночас, зауважив він, треба подбати, щоб не дійшло до дублювання або навіть потроєння кількості структур, які цим опікуються, адже партнерам загрожує «загрузнути» в них. Окрім того, треба добре порахувати, хто та на яку суму вже надав допомогу, оцінити, як може виглядати розподіл зобов’язань.

«Але сам цей підхід я вважаю однозначно вартим уваги», - сказав Пісторіус.

Читайте також: Нова схема допомоги Україні від НАТО дозволить поділити навантаження між союзниками - Кулеба

Раніше про необхідність уникати дублювання механізмів допомоги Україні сказала і міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, яка в середу та четвер взяла участь у зустрічі голів МЗС НАТО в Брюсселі.

На прохання прокоментувати відмову канцлера Олафа Шольца передати Україні ракети Taurus, Пісторіус відповів, що глава уряду все вже сказав на цю тему.

Як повідомлялось, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував спрямувати на допомогу Україні 100 млрд євро протягом 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-