Німеччина скептично ставиться до фінансової підтримки України у рамках НАТО - Бербок

Німеччина скептично ставиться до фінансової підтримки України у рамках НАТО - Бербок

Укрінформ
Німеччина підтримує створення в НАТО довгострокових структур з метою координації поставок озброєння та тренування українських військовослужбовців, однак скептично ставиться до створення фінансової структури підтримки України в рамках Альянсу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок в інтерв’ю суспільній радіостанції Німеччини Deutschlandfunk.

"Після 24 лютого, оскільки ми повинні були швидко реагувати, ми створили спеціальні структури, в тому числі в рамках НАТО, наприклад, для навчання. І зараз було більш ніж доцільно трансформувати ці структури в надійні, довгострокові структури, тому що ця війна, на жаль, триває", - сказала Бербок.

Коментуючи свої ж застереження щодо уникнення дублювання структур допомоги Україні, Бербок заявила, що вона мала на увазі лише фінансовий аспект. "Я висловилася стосовно фінансування, не навчання. Ми повинні розуміти, які різні механізми у нас є", - сказала вона.

Німецька міністерка вказала на те, що фінансова підтримка України також надається в рамках Євросоюзу його країнами-членами і іншими країнами поза межами ЄС - Великою Британією, Канадою та США.

"І тому для нас, європейців, дуже важливо, щоб ми не дублювали структури, а щоб вони доповнювали одна одну якнайкраще, особливо коли йдеться про фінансові ресурси. Адже немає сенсу надавати гроші на папері. Натомість зараз дуже важливо, щоб зброя і, зокрема, боєприпаси постачалися так, щоб Україна могла продовжувати захищати себе. І НАТО може відігравати тут центральну роль, тому що ми вже координуємо всі наші можливості в рамках НАТО", - сказала Бербок.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністри закордонних справ країн НАТО підтримали пропозицію щодо посилення ролі Альянсу у координації безпекової допомоги для України та тренуваннях її військових.

Читайте також: Німеччина шукатиме Patriot для України не лише у НАТО, але по всьому світу - Кулеба

За повідомленнями ЗМІ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму 100 мільярдів доларів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-