Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію на найближчому засіданні - Стефанчук

Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію на найближчому засіданні - Стефанчук

Укрінформ
На найближчому засіданні Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію може бути внесений на розгляд парламенту.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

"Цей законопроєкт уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде внесений до зали", - сказав Стефанчук.

Читайте також: Безпековий комітет ВР завершив розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію

Він нагадав, що Президент підписав ухвалений Радою закон про зниження віку мобілізаційного призову з 27 до 25 років. Крім цього, Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо створення електронного кабінета військовозобов'язаного та законопроєкт, який встановлює певні гарантії для військових.

"І зараз ми працюємо, фактично, над четвертим законопроєктом. Це зміни до закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов'язку захищати Вітчизну.... Ще раз підкреслю, я переконаний, що у нас буде потенціал на найближчі засідання Верховної Ради винести його до зали", - сказав Стефанчук.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав напрацювання до другого читання документа 27 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-