Кулеба заявив про готовність Борреля активізувати пошук для України додаткових Patriot

Кулеба заявив про готовність Борреля активізувати пошук для України додаткових Patriot

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель обговорили військову підтримку нашої держави та наступний пакет санкцій проти Росії.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Під час нашої зустрічі я подякував Жозепу Боррелю за всі його зусилля, щоб згуртувати більше підтримки ЄС для України. Я вдячний високому представнику за готовність активізувати роботу з пошуку доступних для України систем Patriot. Він також поінформував мене про поточний стан поставок артилерійських боєприпасів із ЄС в Україну. Ми обговорювали способи їх прискорення», – зазначив Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Україні необхідні ще мінімум 5-7 систем Patriot - у партнерів їх понад 100

Міністр додав, що сторони також обговорили наступний пакет санкцій ЄС, який має посилити тиск на Росію, та приділили увагу майбутньому форуму оборонної промисловості Україна-ЄС з метою збільшення виробництва оборонної промисловості в Україні та в усій Європі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3-4 квітня відвідує штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу в Брюсселі та братиме участь у міністерському засіданні Ради Україна - НАТО.

Фото: @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-