Кулеба: Україні необхідні ще мінімум 5-7 систем Patriot - у партнерів їх понад 100

Кулеба: Україні необхідні ще мінімум 5-7 систем Patriot - у партнерів їх понад 100

Укрінформ
Партнери надали Україні недостатньо систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot, враховуючи масштаби війни Росії. Це питання політичної волі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Reuters, повідомляє Укрінформ.

«Партнери надали нам свої різні системи ППО, ми це цінуємо, але цього просто недостатньо, враховуючи масштаби війни», – сказав Кулеба, додавши, що буде говорити про системи ППО Patriot на кожній зустрічі з колегами з НАТО у Брюсселі.

За його словами, партнери України мають у своєму розпорядженні понад 100 систем Patriot, але наразі не бажають поділитися ще 5-7 – мінімумом, необхідним для значного додаткового захисту.

«Хіба це така велика проблема? Невже неможливо забезпечити Україну мінімальним запитом? — сказав міністр. - І рішення є. Це лише питання політичної волі. Тож хтось має ухвалити рішення».

Глава МЗС також не розуміє, чому союзники досі не надають додаткові Patriot, тим більше, що партнери Києва не стикаються з ракетною загрозою, з якою щодня стикається Україна.

Кулеба переконаний, що ця підтримка допоможе перемогти Росію та запобігти більшій війні в Європі.

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Іспанії надання Україні додаткових Patriot та інших систем ППО

«Коли я кажу, що в Європі буде війна, і ракети падатимуть на Брюссель та інші європейські міста, я не перебільшую. Все це буде, якщо Україна не виграє війну проти Росії. Тож найкращий спосіб врятувати свої Patriot від перехоплення ракет над вашими країнами і ваших солдатів від загибелі – це відправити свої Patriot в Україну та дати українським солдатам усе необхідне», – наголосив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3-4 квітня відвідує штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу в Брюсселі та братиме участь у міністерському засіданні Ради Україна - НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-