Путін ніколи не зможе підкорити Україну та захопити Київ - Блінкен

Путін ніколи не зможе підкорити Україну та захопити Київ - Блінкен

Укрінформ
Росія ніколи не зможе повністю захопити Україну, зокрема її столицю Київ, попри існування таких побоювань ще два роки тому.

Про це на пресконференції заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Укрінформ.

На запитання «Чи можуть Сполучені Штати пообіцяти, що українська держава, що Київ ніколи не потрапить до рук Росії?», Блінкен відповів: «Я переконаний, що ми вже це зробили. Іншими словами, цього не відбувається і ніколи не станеться».

Читайте також: Блінкен: Життєво важливо, щоб Конгрес проголосував за допомогу Україні

Він також додав, що на початку повномасштабного вторгнення в 2022 році США припускали, що існує ймовірність того, що Київ впаде.

«Але завдяки неймовірному опору українського народу, а також завдяки підтримці, яку надали Україні США, Франція та інші країни, бажання Путіна завоювати всю країну, стерти її з лиця землі, зробити частиною великої Росії не реалізувалося і не реалізується», – заявив Блінкен.

За його словами, від самого початку повномасштабного вторгнення президент Джо Байден був переконаний у двох речах: США повинні підтримати Україну і уникати війни з Росією.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон і державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Парижі в вівторок підтвердили спільну позицію щодо подальшої підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-