Блінкен: Життєво важливо, щоб Конгрес проголосував за допомогу Україні

Блінкен: Життєво важливо, щоб Конгрес проголосував за допомогу Україні

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Сполучені Штати самі зацікавлені у якнайшвидшому позитивному голосуванні Конгресу за надання допомоги Україні, аби розвивати власну промисловість.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Блінкен заявив У Парижі на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне.

«Нам потрібно розвивати сильнішу союзницьку промислову базу, яка може відповісти як на виклики сьогодення, так і на виклики майбутнього. І це одна з причин, чому життєво важливо, щоб Конгрес США якнайшвидше після канікул проголосував за додатковий бюджетний запит президента Байдена. Це дасть поштовх нашій власній промисловій базі», - наголосив держсекретар.

За його словами, весь прогресивний світ зацікавлений в тому, щоб не допустити посилення російської військової машини. «Ми працюємо день за днем над тим, щоб не допустити передачі зброї і обладнання до Росії для підживлення цієї машини, зокрема, з Ірану, Північної Кореї і Китаю. Те, про що ми сьогодні говорили, є загрозою не лише для України, це насправді загроза для європейської безпеки в цілому», - сказав Блінкен.

Читайте також: Блінкен вважає, що для України у війні настав критичний момент

Як розповів держсекретар, на його зустрічі зі Стефаном Сежурне йшлося також про допомогу Україні, яка має створити сильну армію на майбутнє, залучення інвестицій з приватного сектору, розвиток економіки та зміцнення демократії. «У її поступі до Європейського Союзу, ми хочемо бачити сильну Україну, яка є економічно, військово та демократично незалежною. І це найкраща відповідь на агресію Путіна», - наголосив політик.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Парижі, де проведе також перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном щодо підтримки України у війні з РФ та конфлікту між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-