Франція та США спільно підтримують інтеграцію та подальший вступ України в НАТО

Франція та США спільно підтримують інтеграцію та подальший вступ України в НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Стефан Сежурне та його американський колега державний секретар США Ентоні Блінкен дотримуються єдиної позиції з приводу майбутнього України в НАТО.

Обидва політики підтвердили позиції своїх держав після переговорів у Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

«Країни-члени НАТО віддані підтримці реформ в Україні на шляху до її інтеграції до Альянсу. І ми повинні працювати на цьому саміті НАТО (у Вашингтоні, - ред.), перш за все, над єдністю», - заявив Сежурне.

«Це важливо, що Франція та Сполучені Штати віддані єдності в цьому питанні, і в найближчі кілька днів інші країни також це підтвердять», - додав він.

Як пояснив Блінкен, ідеться про питання України, яке будуть обговорювати набагато детальніше в Брюсселі, на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО.

Читайте також: Блінкен: Життєво важливо, щоб Конгрес проголосував за допомогу Україні

«Україна буде членом НАТО. Для нас це питання наявності дуже хорошої й дуже чіткої дорожньої карти. І я думаю, що ювілейний саміт НАТО, присвячений його 75-річчю, буде дуже конкретно зосереджений на тому, як створити цю дорожню карту», - заявив Блінкен.

Як передавав Укрінформ, США не підтримують удари України за межами її території. Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Україні треба допомагати захистити себе, водночас не вважає удари українських дронів, зокрема, по нафтопереробним заводам в Росії, виправданими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-