США не підтримують удари України за межами її території - Блінкен у Парижі

США не підтримують удари України за межами її території - Блінкен у Парижі

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Україні треба допомагати захистити себе, водночас не вважає удари українських дронів, зокрема, по нафтопереробним заводам в Росії, виправданими.

Про це Блінкен заявив на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша позиція з самого початку полягала в тому, що коли йдеться про Україну, ми повинні робити все можливе, щоб допомогти їй захистити себе від російської агресії. Але ми не підтримуємо і не заохочуємо українські удари за межами її території», - уточнив Блінкен.

Водночас його французький колега Сежурне прокоментував позицію своєї країни наступним чином. «Ми вважаємо, що саме Росія є агресором, і в цих умовах у нас небагато інших коментарів», - заявив Сежурне. «Я вірю, що ви мене правильно зрозуміли», - додав він.

Читайте також: Кулеба провів розмову з Блінкеном - наголосив на необхідності подальшої підтримки України

Перед переговорами із Сежурне держсекретар США разом з міністром збройних сил Себастьяном Лекорню відвідали завод, що виробляє гармати «Цезар» для України. Візит Держескретаря до Парижа завершиться прийомом в президента Еммануеля Макрона в Єлисейському палаці.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що потрібно забезпечити Україну абсолютно усім необхідним для захисту, оскільки у війні настав критичний момент.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-