Масові вбивства у Бучі стали жахливим символом агресивної війни Росії - єврокомісар

Масові вбивства у Бучі стали жахливим символом агресивної війни Росії - єврокомісар

Укрінформ
Масові вбивства російськими військами цивільних людей у Бучі, що на Київщині, стали жахливим символом руйнівних наслідків агресивної війни Росії проти України.

Як передає кореспондентка Укрінформу, про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час відкриття міжнародної конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі.

"Два роки тому світ вперше стикнувся з кадрами та свідченнями звірств, скоєних проти жителів українського містечка Буча. З того часу Бучанська різанина стала символом руйнівних наслідків агресивної війни Росії проти України - незаконної, неспровокованої та невиправданої війни, яка триває до сьогодні", - підкреслив Рейндерс.

За словами єврокомісара, сьогоднішня конференція в Гаазі надає міжнародній спільноті можливість "підтвердити непохитну відданість здійсненню всіх необхідних подальших кроків на шляху до відновлення справедливості для народу України та притягнення Росії до відповідальності за її дії".

Рейндерс наголосив на важливості "збереження імпульсу" для майбутньої політичної, фінансової та практичної підтримки України, з огляду на початок вже третього року російської війни проти України.

Читайте також: Атаки Путіна проти мирних міст України є проявом звірячої природи російської агресії - речник ЄС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 квітня перебуває із робочим візитом у Гаазі для участі в міністерській конференції “Відновлення справедливості для України”.

Її організаторами є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу – прокурор Міжнародного кримінального суду, генеральний секретар Ради Європи, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

За результатами конференції буде ухвалена політична декларація.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-