Кулеба прибуде до Гааги на конференцію щодо воєнних злочинів РФ в Україні

Кулеба прибуде до Гааги на конференцію щодо воєнних злочинів РФ в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 квітня здійснить робочий візит до Гааги, де візьме участь у міністерській конференції «Відновлення справедливості для України».

Про це повідомило МЗС України, передає Укрінформ.

Метою конференції є обговорення пункту 7 української Формули миру – «Відновлення справедливості», а також опрацювання результатів документування та розслідування злочинів, вчинених російськими загарбниками на території України.

На порядку денному будуть, зокрема, подальші кроки на шляху до створення для Росії спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

Організаторами конференції є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу – прокурор Міжнародного кримінального суду, генеральний секретар Ради Європи, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

За результатами конференції буде прийнята політична декларація.

Читайте також: Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру, аби вона все не зіпсувала - Кулеба

Також у Гаазі Кулеба проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з нідерландською колегою Ханке Бряунс Слот.

Як повідомляв Укрінформ, 28-29 березня глава МЗС України перебував із робочим візитом в Індії. Зі своїм індійським колегою він провів оглядове засідання міжурядової комісії, під час якого сторони обговорили глобальну безпеку та Формулу миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-