Атаки Путіна проти мирних міст України є проявом звірячої природи російської агресії - речник ЄС

Атаки Путіна проти мирних міст України є проявом звірячої природи російської агресії - речник ЄС

Укрінформ
ЄС рішуче засуджує жорстокі атаки Росії проти цивільного населення та енергетики України, які є чітким "проявом звірячої природи" цієї війни, а також відповіддю Путіна всім тим на міжнародній арені, хто все ще вважає за можливе досягти з ним будь-яких мирних домовленостей.

Про це у вівторок у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано.

Саме так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу щодо реакції ЄС на масовані атаки Росії проти мирного населення та енергетичної інфраструктури України, та, зокрема, на навмисні удари по греблях Канівської та Дністровської ГЕС, що загрожує повторенням Каховської трагедії не лише в Україні, але й в Молдові.

«Ми дуже уважно слідкуємо за зростаючою та тривалою жорстокістю російської агресії проти України. Протягом пасхальних днів Росія продовжувала тероризувати народ України, українське мирне населення, здійснивши масовані атаки із застосуванням сотень ракет та дронів, проти кількох українських міст та цивільних цілей, дедалі більше поціляючи в критичну енергетичну інфраструктуру. Це те, що ми рішуче засуджуємо. Ми закликаємо Росію зупинити ці дії, як і зупинити агресію в цілому», - зазначив Стано.

Він зауважив, що Росія продовжує вести жорстоку війну проти українського цивільного населення. Це, за словами речника, демонструє природу російської агресії.

«Це відповідь Путіна для всіх, хто все ще вважає, що мир з ним є можливим. Це тенденція, яка є його відповіддю на будь-які дискусії на міжнародній арені щодо (досягнення) миру, - збільшенням жорстокості, за допомогою якої він тероризує українське населення та вражає критичну енергетичну інфраструктуру», - додав Стано.

Він наголосив, що такі навмисні атаки проти цивільних цілей є воєнним злочином.

Читайте також: Кілька мільярдів заморожених російських євро варто використати на зброю для України - глава МЗС Латвії

«Європейський Союз продовжить підтримувати Україну перед фактом цих жорстоких атак, не лише так довго, як це буде необхідним, але й чого б це не було вартим. Це лише зміцнює нашу рішучість у продовженні підтримки України», - заявив речник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня під час ракетної атаки у Чернівецькій області армія РФ намагалася уразити Дністровську ГЕС. Сили ППО збили ракети неподалік цього об’єкту.

У ніч проти 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-