У Гаазі сьогодні проведуть конференцію «Відновлення справедливості для України»

У Гаазі сьогодні проведуть конференцію «Відновлення справедливості для України»

Укрінформ
Міжнародна конференція “Відновлення справедливості для України” пройде 2 квітня в Гаазі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, міністри закордонних справ та юстиції різних країн зможуть висловити свою підтримку довгострокових зусиль у боротьбі з безкарністю та компенсації жертвам.

Мета конференції - обміркувати суттєвий прогрес у документуванні та розслідуванні злочинів, скоєних під час повномасштабної війни.

Ще вона має досягти прогресу за чотирма напрямками сьомого пункту мирного плану Президента Зеленського. Це підтримка національного розслідування та переслідування міжнародних злочинів самою Україною; розслідування та судове переслідування злочинів на міжнародному рівні, включаючи злочин агресії; відшкодування заподіяної шкоди; міжнародна координація, співпраця та обмін інформацією.

Читайте також: Україні треба допомогти захиститися від агресії РФ - нідерландський політик

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 квітня здійснить робочий візит до Гааги, де візьме участь у міністерській конференції “Відновлення справедливості для України”.

Організаторами конференції є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу – прокурор Міжнародного кримінального суду, генеральний секретар Ради Європи, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

За результатами конференції буде ухвалена політична декларація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-