Захід повинен у кілька разів збільшити військову допомогу Україні - польський експерт

Захід повинен у кілька разів збільшити військову допомогу Україні - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Країни Заходу повинні у багато разів збільшити військову допомогу Україні. Йдеться як про системи ППО, так і про танки й боєприпаси.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу, коментуючи ракетний обстріл території України і порушення російською ракетою повітряного простору РП, заявив екскомандувач Сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра національної оборони Вальдемар Скшипчак.

Як зазначив експерт, в України зараз замало засобів ППО, багато з них майже вичерпані, частину росіянам вдалося знищити. Натомість ті, які є у України, використовуються для охорони найважливіших об’єктів країни.

“Тому українцям потрібно давати багато цієї зброї, щоб вони могли парасолькою покрити всю територію країни”,- підкреслив генерал, додаючи, що цю допомогу треба збільшити “у кілька разів”.

Читайте також: Зеленський зустрівся з віцепрем’єр-міністром Данії - говорили про посилення української ППО

За його словами, допомагати Україні повинні усі країни Заходу, які мають засоби протидії балістичним і крилатим ракетам.

“Їх мають німці – IRiS-T, норвежці мають NASAMS, американці мають системи Patriot, італійці і французи володіють системами SAMP/T, можуть допомогти також британці”, - підкреслив Скшипчак.

На думку експерта, Росія зараз інтенсивніше здійснюватиме ракетний обстріл України з різних сторін, відтак інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі "також можуть повторюватися".

Кшипчак висловив думку, що останній інцидент із порушенням російською ракетою повітряного простору РП навряд чи був політичним рішенням Кремля. Скоріше це було помилкою оператора ракетного дивізіону, який з похибкою запрограмував політ цієї ракети.

“Але це Польщу не звільняє від відповідальності щодо зміцнення своєї системи ППО і ППО України”, - резюмував польський експерт.

Читайте також: Чому США затримують допомогу Україні: політичні ігри в розпал війни

Як повідомлялося, російська ракета о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

МЗС Польщі повідомило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі. У неділю чи понеділок до польського зовнішнього відомства буде викликано посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва.

У ніч на 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 ударних дронів «Шахед».

Фото: Gazeta Wyborcza

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-