Українська та естонська оборонні структури підписали Меморандум про співпрацю

Українська та естонська оборонні структури підписали Меморандум про співпрацю

Укрінформ
«Агенція оборонних закупівель» Міноборони України та Естонський центр оборонних інвестицій підписали Меморандум про співпрацю. Зокрема, йдеться про опрацювання нових шляхів постачання озброєння до України та обмін досвідом у сфері забезпечення потреб ЗСУ та Естонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони

«Розвиток двостороннього оборонного співробітництва з Естонією є одним з основних наших пріоритетів. Впевнений, що подальша ефективна взаємодія між агенціями сприятиме закупівлі озброєння та військової техніки», – наголосив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Сторони домовились про початок активної роботи над реалізацією положень Меморандуму про співпрацю та спільне опрацювання нових шляхів постачання озброєння до України. Також буде здійснено обмін досвідом у сфері забезпечення потреб Збройних Сил України та Естонії.

«Ми розраховуємо на активну взаємодію з Естонським центром оборонних інвестицій для здійснення закупівель та реалізації спільних проєктів. Це сприятиме модернізації Збройних Сил України та забезпеченню їхніх потреб», – цитує пресслужба директорку «Агенції оборонних закупівель» Марину Безрукову.

Генеральний директор ECDI Магнус-Вальдемар Саар заявив, що інтенсифікація оборонної співпраці є логічним продовженням нинішніх зусиль Естонії щодо допомоги Україні.

Читайте також: Пікапи для ЗСУ: Агенція оборонних закупівель домовилась про співпрацю з KG Mobility Corp

«Естонія була одним із перших помічників Україні, постачаючи матеріали до та під час війни. Укладена зараз угода ще більше інтенсифікує співпрацю між двома країнами», – додав Магнус-Вальдемар Саар.

За інформацією пресслужби, у заході взяли участь заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, директор «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк, генеральний директор ECDI Магнус-Вальдемар Саар.

Як повідомляв Укрінформ, у міністерстві оборони Естонії розробили план допомоги Україні на 120 млрд євро.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-