Поки Україна тримається, армія Франції може залишатися на своїй території - Зеленський

Поки Україна тримається, армія Франції може залишатися на своїй території - Зеленський

Укрінформ
Французькі військові не будуть гинути на українській землі, але якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то для її захисту армія Франції може встати до бою.

Про це Володимир Зеленський розповів ексклюзивному інтерв’ю французькому каналу BFMTV.

«Те, що Макрон сказав - мовляв, ми не можемо нічого виключати, - я думаю, це в першу чергу пов'язано з Путіним. Адже поки Україна тримається, французька армія може залишатися на території Франції. Але якщо Путіну вдасться напасти на якусь державу НАТО, то саме країни Альянсу повинні будуть вирішити, як і в якій кількості вони повинні відправити свої армії, свої батальйони, для війни на її території», - сказав Зеленський.

Він також відповів ведучому, який висловив побоювання, що Франція може стати «стороною війни», якщо відрядить своїх військових в Україну.

Читайте також: Кожне слово зважене: Макрон про свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

«Ваші діти не будуть гинути в Україні, але якщо Росія вдереться в країни НАТО, ваші діти можуть бути відправлені в одну з цих країн. І це вже інше питання, це буде колегіальне рішення НАТО, тут мені немає чого коментувати. Але наші діти дійсно гинуть просто тому, що ми маємо спільний кордон з Російською Федерацією», - заявив Президент.

За його словами, Україна не потребує іноземних військ на своїй території. Однак пропозиції щодо технічного персоналу, який може приїздити в нашу країну, щоб не відправляти військову техніку на ремонт до Європ, варто розглянути.

Читайте також: Макрон формує нову вісь протидії російській агресії у Європі - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Еммануель Макрон і Володимир Зеленський під час телефонної розмови 10 березня домовилися зустрітись в Україні найближчими тижнями.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-