Україна буде в ЄС, а Путіна чекає суд у Гаазі - президентка Єврокомісії

Україна буде в ЄС, а Путіна чекає суд у Гаазі - президентка Єврокомісії

Укрінформ
Україна, попри намагання Росії зруйнувати її європейську мрію, посяде своє місце в серці ЄС, а Володимира Путіна чекає суд у Гаазі.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Бухаресті на конференції Європейської народної партії з визначення ключових кандидатів на майбутніх виборах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я була в Бучі після її визволення. Я ніколи не забуду цей ряд мішків з тілами безневинних мирних людей, молодих жінок, літніх чоловіків, що були вбиті путінськими солдатами. Як мати й бабуся, я ніколи не забуду відчай батьків, діти яких були викрадені Росією, їхні сльози і страх", - сказала президентка Єврокомісії.

Вона назвала Путіна "тим, хто скоїв воєнні злочини", і висловила переконаність, що "він постане перед правосуддям, і вже є у Гаазі приміщення суду, яке на нього чекає"

За словами фон дер Ляєн, ні в кого не може бути жодного сумніву, що Європейський Союз підтримуватиме Україну так довго, як це буде необхідно, та надаватиме їй більше фінансової та військової допомоги.

«Росія зруйнувала домівки, лікарні та дитячі садки. Але вона не змогла зруйнувати мрію. Мрію про вільну та заможну Україну, яка посяде своє місце у серці Європейського Союзу. І сьогодні ця мрія продовжує жити також у Молдові, Грузії та на Західних Балканах. Разом ми перетворимо цю мрію на реальність. Саме за це виступає ЄНП, і за це стоїть Європа», - заявила президентка Єврокомісії.

Читайте також: З партнерами або без Європа не дозволить Росії перемогти в Україні - фон дер Ляєн

Фон дер Ляєн також відзначила мужність громадян Росії, які прийшли на похорон Олексія Навального попри репресії путінського режиму, і нагадала вислів однієї з росіянок про те, що Навальний приніс себе в жертву, щоб урятувати країну, в той час як Путін приніс у жертву країну, щоб урятувати себе.

Як повідомлялося, під час передвиборчого форуму ЄНП в Бухаресті його учасники обрали Урсулу фон дер Ляєн провідним кандидатом від цієї партії на наступних європейських виборах, що дозволить їй боротися за посаду президента Єврокомісії.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-