Україна та Болгарія посилять співпрацю у боротьбі з агресією РФ - Шмигаль

Україна та Болгарія посилять співпрацю у боротьбі з агресією РФ - Шмигаль

Укрінформ
Україна та Болгарія будуть посилювати співпрацю у сфері військового співробітництва, виробництва зброї та розробки компенсаційного механізму.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з очільником уряду Болгарії Ніколаєм Денковим, передає кореспондент Укрінфому.

«Сьогодні за підсумком всебічного діалогу ми дійшли до спільного знаменника щодо багатьох важливих питань. Україна та Болгарія будуть і далі посилювати співпрацю в боротьбі з російською агресією та для відновлення територіальної цілісності і суверенітету нашої держави», - поінформував він.

Очільник українського уряду відзначив, що Болгарія посідає лідерські позиції в імплементації Формули миру, зокрема в частині екологічної, енергетичної, продовольчої безпеки та відновлення, «адже справедливий та стійкий мир - це те, що потрібно нам усім».

Читайте також: Шмигаль подякував Болгарії за всебічну підтримку України

Водночас політики запевнили, що Болгарія й надалі підтримуватиме Україну на шляху до ЄС та НАТО.

Український Прем’єр-міністр зазначив, що для держави є цінним болгарський досвід проходження переговорного процесу з ЄС, а також проведення реформ при підготовці до членства в НАТО.

Він відзначив важливість приєднання Болгарії до Вільнюської спільної декларації країн G7 щодо надання Україні гарантій безпеки.

«Міністерство юстиції України та Болгарії активізують співпрацю для притягнення Росії до відповідальності за вчинені злочини», - поінформував Шмигаль.

За його словами, країни також працюватимуть над побудовою міжнародного компенсаційного механізму, котрий дозволить стягнути з російського агресора кошти за завдані Україні втрати і руйнування.

Читайте також: Україна зацікавлена у спільному виробництві озброєння з Болгарією - Зеленський

Водночас урядовець наголосив, що Україна очікує на пожвавлення військового співробітництва, зокрема в рамках українсько-болгарської комісії з військово-технічних питань.

Очікується, що завдяки цьому збільшиться обсяг військової допомоги і започаткується спільне виробництво зброї та військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков домовилися активізувати розбудову логістики та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-