Шмигаль подякував Болгарії за всебічну підтримку України

Шмигаль подякував Болгарії за всебічну підтримку України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував уряду та народу Болгарії за всебічну підтримку під час повномасштабного вторгнення РФ.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з Премʼєр-міністром Болгарії Николаєм Денковим, передає кореспондент Укрінфому.

«Це п'ять траншів допомоги в оборонній сфері лише за минулий рік, це потужна санкційна підтримка, гуманітарна допомога через механізм цивільного захисту ЄС, повна підтримка наших євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень, а також підтримка Формули миру Президента Володимира Зеленського», - підкреслив очільник уряду.

Він також відзначив двосторонню співпрацю у сфері енергетики та сприяння з боку Болгарії експорту української продукції.

Читайте також: Болгарія розвиватиме співпрацю з Україною у військовій та енергетичній сферах - прем’єр

«Дякую Болгарії за невизнання легітимності запланованих Російською Федерацією так званих виборів на тимчасово окупованих територіях України. Це чіткий сигнал про те, що ми обов'язково повернемо свої землі», - зазначив Шмигаль.

За його словами, сьогодні Україна і Болгарія зробили ще один крок для зміцнення дружніх і партнерських взаємин. Глава українського уряду зауважив, що ця зустріч матиме низку важливих конкретних результатів для обох країн.

Читайте також: Болгарія і Україна будуть обговорювати підписання безпекової угоди - прем’єр

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Болгарії Николай Денков домовилися активізувати розбудову логістики та інфраструктури.

Крайнє фото: ФБ / Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-