Костін на слуханнях у Нюрнберзі закликав створити спецтрибунал проти Росії

Костін на слуханнях у Нюрнберзі закликав створити спецтрибунал проти Росії

Фото
Укрінформ
Створення спеціального трибуналу проти РФ - єдиний спосіб запобігти повторенню жахіть, подібних до Голокосту.

Про це на слуханнях Гельсінської комісії США у Нюрнберзі заявив генеральний прокурор Андрій Костін, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби Офісу генпрокурора Телеграмі.

За його словами, останній прокурор Нюрнберзького процесу Бен Ференц помер у квітні минулого року, і одним з його останніх послань до України було те, що його серце було розбите, коли він побачив, що злочини РФ проти України показали, як «ми мало винесли з уроків Голокосту...». Костін сказав, що Ференц сподівався, що «ми скоро схаменемося».

«Настав час для світової спільноти прислухатися до цих слів. Створення Спеціального трибуналу - єдиний спосіб запобігти повторенню подібних жахіть, відновити й захистити світовий порядок, заснований на законах і правилах», - заявив генпрокурор.

За словами очільника ОГП, Нюрнберзький процес навчив, що правосуддя має бути швидким і проактивним. «Керманичі кремлівського режиму мають понести покарання. Необхідно створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії, аби усунути прогалини в системі міжнародного правосуддя, які заважають цьому», - вважає він.

У своєму зверненні до Комісії Президент Володимир Зеленський зазначив, що жодна війна не може бути по-справжньому завершена, поки не понесуть покарання ті, хто її розпалив.

Учасники слухань обговорили забезпечення відповідальності для тих, хто розпочав цю злочинну війну проти України: вищого військового і політичного керівництва РФ.

Читайте також: Нідерланди активно підтримують ініціативи з притягнення РФ до відповідальності - депутатка

Окремо Костін обговорив із членами Конгресу США міжнародні зусилля, необхідні для забезпечення всеосяжної відповідальності злочинного кремлівського режиму. Генпрокурор подякував за підтримку американських партнерів, яка має вирішальне значення як на полі бою, так і в українській боротьбі за справедливість.

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликала ПА ОБСЄ просувати створення Спецтрибуналу для РФ.

Фото: Офіс генпрокурора / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-