Стефанішина: Будь-який новий генсек має підтримувати рух України до НАТО

Стефанішина: Будь-який новий генсек має підтримувати рух України до НАТО

Укрінформ
Україна впевнено рухається до членства в НАТО, і будь-який новий генеральний секретар Альянсу зобов’язаний підтримувати цю динаміку.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Укрінформу на полях Мюнхенської безпекової конференції.

Віцепрем’єрка зауважила, що Україна вже «переросла» часи, коли ми розраховували на певні особистості, а на Вільнюському саміті Альянсу було «чітко започатковано» процес євроатлантичної інтеграції України.

Відео: 

«Ми рухаємося до членства України в НАТО. Ми багато для цього зробили, і будь-який новий генеральний секретар НАТО зобов’язаний підтримувати цю динаміку, тому що це рішення союзників. Генеральний секретар НАТО відображає волю союзників. Тому ми достатньо впевнено себе почуваємо», - сказала Стефанішина.

Водночас вона зауважила, що, безумовно, такі кандидати на посаду генсека НАТО, як Марк Рютте, які вже вийшли з внутрішньої політики, але мають досвід, енергію, контакти, зв’язки і можливість формування консенсусу, можуть тільки позитивно вплинути на динаміку процесів

«Особливо враховуючи те, що наступний саміт НАТО після Вашингтону планується в Гаазі», - зазначила віцепрем’єрка.

Читайте також: Стефанішина виступає за зміну процедури розширення ЄС

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський побажав успіхів премʼєр-міністру Нідерландів Маркові Рютте на шляху до посади генерального секретаря НАТО і заявив, що розраховує на його підтримку запрошення України до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-