Зеленський побажав Рютте удачі на шляху до обрання генсеком НАТО

Зеленський побажав Рютте удачі на шляху до обрання генсеком НАТО

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський бажає успіхів премʼєр-міністру Нідерландів Маркові Рютте на шляху до посади генерального секретаря НАТО і розраховує на його підтримку запрошення України до Альянсу.

Про це глава держави заявив журналістам перед початком переговорів із нідерландською делегацією на полях Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Марк (Рютте, премʼєр-міністр Нідерландів – ред.) матиме складне запитання від України, якщо він стане ним (генсеком НАТО - ред.) – сподіваюся, що він стане. Це запрошення України. Якщо без жартів, то наші відносини з Марком дуже міцні – з ним і вашим (нідерландським– ред.) суспільством. Протягом усього часу повномасштабної війни Марк, його команда і народ Нідерландів постійно були з нами”, – сказав він.

Зеленський також побажав удачі Рютте на шляху до посади генсека НАТО та висловив упевненість, що нідерландський політик збереже єдність в Альянсі.

“І ми будемо розраховувати на вашу підтримку запрошення України до НАТО”, – додав Президент.

Рютте зі свого боку нагадав, що поки не відомо, хто буде наступним генеральним секретарем НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте лідирує у змаганнях за посаду генерального секретаря НАТО. Рютте партнери по Альянсу розглядають як імовірного наступника Єнса Столтенберга, який залишить посаду у жовтні, повідомили джерела Bloomberg.

Фото: EPA-EFE/STEFAN WERMUTH

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-