Зеленський - про майбутнє Путіна: Буде на лаві підсудних у Гаазі чи вбитим одним зі своїх поплічників

Зеленський - про майбутнє Путіна: Буде на лаві підсудних у Гаазі чи вбитим одним зі своїх поплічників

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що у Путіна є лише дві опції попереду: бути на лаві підсудних у Гаазі чи бути вбитим одним зі своїх поплічників.

Про це глава Української держави заявив у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Можна мати різне ставлення до міжнародних інституцій, але ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна за викрадення та примусову депортацію дітей з України чітко демонструє, де повинна завершитися кар’єра Путіна. Він має лише дві опції попереду: бути на лаві підсудних у Гаазі або бути убитим одним із його поплічників», - сказав Президент.

Він підкреслив, що роки самоізоляції Путіна та його безкарності призвели до його повної деградації. «Він зараз відкрито виправдовує Гітлера, кажучи, що той не винен за Другу світову війну. Він зробив геноцид людей звичайною частиною своєї політики», - зазначив Зеленський.

Фото: Олексій Чернишов / Фейсбук

Крім цього, підкреслив Президент, Путін вбиває усіх, кого хоче: чи це лідер опозиції, чи будь-хто, хто здається йому ціллю.

Саме тому, за словами Зеленського, після вбивства російського опозиційного політика Олексія Навального було б абсурдно сприймати Путіна як легітимного голову російської держави. «Він - головоріз, який утримує владу через корупцію і насильство. Прибуття на його так звану інавгурацію, потискання його руки, сприйняття його як рівного було б презирством до природи політичної влади», - заявив глава держави.

Читайте також: Зеленський про смерть Навального: Путін є одним з найбільш кривавих диктаторів в історії Європи

Як повідомляв Укрінформ, 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Володимир Зеленський заявив, що Навальний, очевидно, був убитий Путіним, як й інші тисячі закатованих. Він закликав лідерів світу не залишатися осторонь і притягнути Путіна до відповідальності за вбивство російського опозиціонера.

Головне фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-