Україна й Німеччина підпишуть безпекові гарантії за найближчої нагоди - посол

Україна й Німеччина підпишуть безпекові гарантії за найближчої нагоди - посол

Ексклюзив
Укрінформ
Україна та Німеччина активно доопрацьовують документ про безпекові гарантії для України та хотіли би підписати її за найближчої нагоди.

Про це заявив посол України в ФРН Олексій Макеєв в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми хотіли б з її підписанням не затягувати... Ми шукаємо нагоду», - сказав посол, не відповівши напряму, чи можливо укладання угоди ближчими днями, наприклад, на полях Мюнхенської безпекової конференції, про що писали деякі ЗМІ.

Водночас дипломат натякнув, що така нагода «напрошується автоматично».

Для підписання потрібно не тільки готовність України, але й готовність німецької сторони, а найголовніше - готовність тексту, зауважив глава дипмісії та запевнив, що переговорні команди працюють, щоб це відбулося якомога швидше.

Посол нагадав, що відбулося вже декілька раундів переговорів між командами обох сторін. Днями в Берліні перебувала велика переговорна команда України на чолі з заступником голови ОП Ігорем Жовквою, до якої увійшли високопоставлені посадовці, зокрема міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин, заступник глави МЗС Микола Точицький, заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, заступник міністра економіки Тарас Качка та інші. Ці політики представляли різні галузі, які мають увійти в документ.

Читайте також: Угода з Німеччиною про гарантії безпеки має показати, що вона серйозно налаштована - ОП

Як повідомлялось, про те, що сторони наближаються завершення опрацювання документи повідомив нещодавно особисто канцлер ФРН Олаф Шольц.

Голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген напередодні поінформував, що запросив Президента України Володимира Зеленського взяти участь у ювілейній, 60-й, конференції та не виключив, що український лідер прибуде, але водночас і не підтвердив цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-