Угода з Німеччиною про гарантії безпеки має показати, що вона серйозно налаштована - ОП

Угода з Німеччиною про гарантії безпеки має показати, що вона серйозно налаштована - ОП

Укрінформ
Угода з Німеччиною про гарантії безпеки має показати країні-агресору, що Німеччина серйозно налаштована на підтримку України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає Укрінформ.

"На сьогодні позиція Німеччини визначальна, Німеччина є двигуном в ЄС, і важливо, щоб та угода про гарантії безпеки, яку ми сьогодні активно готуємо разом з німецькою стороною, відображала той реальний стан допомоги, який надає Німеччина. І, що більш важливо, тривалу підтримку Німеччини на десятилітній період, щоб показати країні-агресору, що Німеччина серйозно налаштована підтримувати Україну до перемоги, задля перемоги і після перемоги України", - сказав Жовква.

Читайте також: Зеленський подякував Бундестагу за виділення Україні €7,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого, на виконання домовленостей між Президентом України Володимиром Зеленським і Канцлером Німеччини Олафом Шольцом, досягнутих під час телефонної розмови 24 січня 2024 року, відбувся дводенний раунд переговорів із представниками німецького уряду щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові зобов'язання та довгострокову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-