Реформа держуправління є складовою плану, необхідного для запуску Ukraine Facility - Корнієнко

Реформа держуправління є складовою плану, необхідного для запуску Ukraine Facility - Корнієнко

Укрінформ
Реформа державного управління є важливою складовою Українського плану, необхідного для запуску чотирирічної програми Ukraine Facility від Євросоюзу, що передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років.

На цьому наголосив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час пресзустрічі за участю представників парламенту, уряду, ЄС та медіа, які обговорили пріоритети трансформації державного управління з огляду на рекомендації Програми SIGMA, передає кореспондент Укрінформу.

«Реформа держуправління є важливою складовою Українського плану, необхідного для запуску програми Ukraine Facility, адже без спроможних добре скоординованих інституцій, сильних та вмотивованих держслужбовців, чітких зрозумілих процедур реалізація цього плану буде неможлива і залишиться на папері», - підкреслив перший віцеспікер.

Читайте також: Рада до кінця лютого розгляне законопроєкт про множинне громадянство - Корнієнко

Він зауважив, що Україна вступає в нову фазу процесу євроінтеграції, який потребує сильної публічної служби.

«Але що ще важливіше - наше членство в Європейському Союзі також потребуватиме здібних службовців», - додав Корнієнко.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов також наголосив на важливості реформи державного управління для якісних змін, які відбуватимуться в Україні в майбутньому. «Реформа державного управління залишається фундаментальною для запровадження системи управління, здатної до проведення якісних трансформацій в Україні, із дотриманням принципів демократії, верховенства права, захисту прав людини та принципів гендерної рівності, інклюзивності та спільної участі», - сказав урядовець.

За його словами, послідовне впровадження з 2016 року реформи державного управління забезпечило виконання покладених на органи виконавчої влади завдань в умовах воєнного часу. «Найбільш важливу роль відігравали люди - публічні службовці та посадові особи органів місцевого самоврядування, які продовжили служити народу України у надскладних умовах», - зауважив він.

Читайте також: Відновлення за програмою Ukraine Facility: Шуляк каже, що ВР та уряд працюють над законодавством

Серед пріоритетів подальшої підготовки держапарату політики назвали продовження цифровізації послуг і процесів для забезпечення прозорості та підзвітності для платників податків та міжнародних партнерів, впровадження Закону «Про адміністративну процедуру», продовження реформи оплати праці державних службовців, а також відновлення відкритих конкурсів на посади держслужби. У державі також необхідно провести низку заходів, спямованих на підвищення ефективності всієї системи держуправління.

Читайте також: Україна має залучати більше країн, які патронуватимуть відновлення областей - Корнієнко

Як повідомлялося, 6 лютого оприлюднений моніторинговий звіт Програми SIGMA щодо відповідності Принципам державного управління.

Програма SIGMA спеціалізується на наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління і відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-