Орбан у справі України «залишився сам на полі бою» - Туск

Орбан у справі України «залишився сам на полі бою» - Туск

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишився в ЄС єдиним яскраво вираженим проросійським політиком. Або він погодиться на саміті ЄС 1 лютого на збільшення допомоги Україні, або буде знайдене якесь рішення на європейському рівні без його участі.

Про це під час пресконференції у Варшаві, відповідаючи на запитання про очікування від майбутнього саміту ЄС у Брюсселі, сказав глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Туск, це буде особливий саміт, який концентруватиметься на тому, як допомогти Україні.

“Багато змінилося в Європі від початку війни. Віктор Орбан залишився сам на полі бою, він єдиний настільки явно антиукраїнський політик”, - підкреслив польський прем’єр.

Туск зауважив, що після свого останнього візиту до Києва (22 січня – ред.) він знає, що Україна також переконуватиме Угорщину з надією на досягнення якогось консенсусу.

Прем'єр РП підкреслив, що рішучість серед європейських лідерів щодо підтримки України зараз значна.

“Я ще не бачив такої однозначної позиції і рішучості у жодній справі, як у цей момент щодо збільшення військової і фінансової допомоги для України під час війни. Без сумніву, Віктор Орбан постане перед дуже серйозним випробуванням. Усе вказує на те, що так чи інакше ми знайдемо якесь рішення на підтримку України - з Орбаном чи без. Але краще було б, і ми всі краще б почувалися в цій ситуації, якби єдність Європи в цьому питанні була збережена. І ми над цим працюємо”,- констатував Туск.

Читайте також: Лідери ЄС на саміті 1 лютого пообіцяють продовжити військову підтримку України - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого відбудеться спеціальне засідання Європейської ради, під час якого лідери держав та урядів ЄС ухвалюватимуть рішення щодо внесення змін до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки. Пропозиції Єврокомісії передбачають створення так званого Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки, які забезпечать сталу підтримку для України зараз, а також у перспективі, під час повоєнного відновлення країни.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-