Кулеба - про територіальну претензію угорського політика: Обламаєте зуби об Україну

Кулеба - про територіальну претензію угорського політика: Обламаєте зуби об Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував заяву ультраправого угорського політика Ласло Тороцкаї щодо територіальних претензій на Закарпаття у разі програшу України у війні.

Про це він заявив за підсумками зустрічі в Ужгороді з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, що не всім хочеться, щоб між Україною та Угорщиною були гарні відносини, тому вчора пролунали заяви на цю тему, якісь погрози. Я вам хочу сказати, що якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють подібну заяву, обламають їх тим більше», – сказав Кулеба.

Міністр подякував Сійярто за чітку позицію уряду Угорщини на підтримку територіальної цілісності та суверенітету Української держави.

Читайте також: Єрмак: Ніхто не хоче миру більше, ніж українці, але справедливого, а не «замороженого»

Як повідомлялося, нещодавно лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив, що якщо Україна припинить своє існування, його партія претендуватиме на Закарпаття.

29 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провели в Ужгороді зустріч з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорювалася, зокрема, можливість організації зустрічі Президента України і прем'єр-міністра Угорщини.

Сторони також домовилися створити спеціальну комісію під егідою МЗС України і Угорщини, яка протягом десяти днів представить на розгляд урядів обох країн конкретне розуміння остаточного вирішення спірних питань щодо прав нацменшин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-