Єрмак: Ніхто не хоче миру більше, ніж українці, але справедливого, а не «замороженого»

Єрмак: Ніхто не хоче миру більше, ніж українці, але справедливого, а не «замороженого»

Укрінформ
Більше, ніж українці, ніхто не хоче миру, але справедливого, а не побудованого на замороженому конфлікті. Саме тому Президент Зеленський запропонував Формулу миру, яка базується на міжнародному праві й Статуті ООН.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак за підсумками зустрічі в Ужгороді з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто у відповідь на запитання угорського журналіста, чому Україна не прагне миру та переговорів з Росією.

Керівник Офісу Президента нагадав, що брав участь у перемовинах щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі в рамках «нормандського» формату.

«Що з того вийшло, ви бачите», - зауважив Єрмак.

Читайте також: Угорщина підтримуватиме Україну в гуманітарних питаннях, але не буде постачати зброю - Сійярто

Він також констатував, що тоді було досягнуто близько 11 домовленостей про припинення вогню, але Росія використовувала цю паузу для підготовки до вторгнення.

«Більш ніж українці, ніхто не хоче миру, але миру справедливого, а не побудованого на замороженому конфлікті. Що стає із замороженими конфліктами, ми бачимо – і не тільки тут (в Україні – ред.), а й по всьому світові. Саме тому Президент Зеленський запропонував Формулу миру. Це не є тільки бажанням України, це десять пунктів, які на 100 відсотків базуються на міжнародному праві і Статуті ООН», - сказав керівник Офісу Президента.

Читайте також: Зустріч Зеленського та Орбана готується, конкретна дата ще не обговорювалася - Єрмак

Він акцентував, що у Формулі миру йдеться не тільки про припинення війни, «хоча це головне», а і про вирішення криз, які створила ця війна – продовольчої, екологічної, гуманітарної.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провели в Ужгороді зустріч з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорювалася можливість організації зустрічі Президента України і прем'єр-міністра Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-