Допомога Україні: лідер найбільшої групи в Європарламенті не виключає «плану Б» для ЄС

Допомога Україні: лідер найбільшої групи в Європарламенті не виключає «плану Б» для ЄС

Укрінформ
Президент Європейської народної партії Манфред Вебер вважає, що Євросоюзу потрібен “план Б” на випадок протидії окремих членів у вирішенні критичних питань, зокрема довгострокової фінансової допомоги Україні.

Про це Вебер заявив на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Коментуючи дебати щодо Українського фонду, він зазначив, що країни ЄС продовжують обговорення, намагаючись «переконувати і сперечатися» з тими, хто виступає проти надання фінансової допомоги Україні. Водночас українські політики намагаються переконати посадовців Словаччини та Угорщини змінити свою позицію.

Вебер переконаний, що до 1 лютого, коли має відбутися зустріч Європейської Ради, потрібно «дійти порозуміння».

«Якщо хтось застосує вето, нам потрібен буде «план Б», – пояснив президент ЄНП і додав, що не хотів би цього.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Вебером необхідність посилення санкцій проти РФ

Політик наголосив на прагненні зберегти єдність у Європі. Але, за його словами, Брюссель не може дозволити «найповільнішим домінувати в Європейському Союзі».

На його думку, потрібно прискорити спільні зусилля, щоб переконати опозицію - з огляду на майбутні вибори у Європі.

Водночас Вебер зазначив, що з історичної точки зору досягнення домовленості у ЄС про початок переговорів з Україною щодо вступу є величезним успіхом. Він висловив сподівання, що це дало українцям упевненість.

Читайте також: Євросоюз має шукати партнерів для збільшення підтримки Формули миру - Вебер

Як повідомлялося, в Україні з візитом перебуває президент Європейської народної партії Манфред Вебер. Він провів зустрічі з Володимиром Зеленським і Денисом Шмигалем.

1 лютого має відбутися спеціальна зустріч Європейської Ради. В цей день глави держав та урядів ЄС повернуться до розгляду бюджету на 2024-2027 роки. За пропозицією Європейської комісії, має бути створений Український фонд в обсязі 50 мільярдів євро, який забезпечить фінансову підтримку для України та процесів її повоєнного відновлення на наступні чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-