Євросоюз має шукати партнерів для збільшення підтримки Формули миру - Вебер

Євросоюз має шукати партнерів для збільшення підтримки Формули миру - Вебер

Укрінформ
Президент Європейської народної партії, голова групи Європейського парламенту «Європейська народна партія» Манфред Вебер обговорить із високим представником ЄС Жозепом Боррелем пошук партнерів Української формули миру, аби збільшити її підтримку.

Про це Манфред Вебер заявив під час спілкування зі ЗМІ в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Президент партії наголосив, що вважає важливим обʼєднувати європейські зусилля навколо цієї ініціативи на глобальному рівні, як це було на зустрічі радників у Давосі.

“Це підтримуємо ми, Європейська народна партія. Я запрошу високого представника ЄС Жозепа Борреля, щоб попросити знайти партнерів, підтримати ініціативу Президента Зеленського. Це має бути і наша ініціатива, а не лише України. Ми маємо шукати партнерів у світі, щоби підтримувати цю дипломатичну ініціативу”, – сказав Вебер.

Читайте також: Українська Формула миру стосується існування всього світу - МЗС

Як повідомлялося, в Україну з візитом прибув президент Європейської народної партії Манфред Вебер. Він провів зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським та Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем.

14 січня у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів Української формули миру та напрацювання з їх реалізації.

Також Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд вже домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-