Українська Формула миру стосується існування всього світу - МЗС

Українська Формула миру стосується існування всього світу - МЗС

Укрінформ
Україна сподівається за декілька місяців провести саміт стосовно Формули миру на рівні голів держав, після чого має бути реалізований кожен із десяти її пунктів.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький на дискусії, організованій Фондом Віктора Пінчука, в рамках проєкту «Вирішуючи твоє майбутнє» у Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насправді я думаю, кожне з тих питань, яке Росія намагалася використовувати як зброю під час цієї війни, ми змогли обговорити в рамках Формули миру. Я з радістю хочу сказати, що ми підходимо до конкретних результатів роботи кожної з 10 груп», – сказав він.

Точицький поінформував, що Україна сподівається за декілька місяців провести саміт щодо Формули миру на рівні голів держав, після чого кожен із 10 пунктів має бути реалізований на основі консенсусу членів груп.

Читайте також: Зеленський: Робота над організацією Глобального саміту миру вже розпочалася

«Ми знаємо, як що робити. Як мінімум, у нашому випадку нам треба боротися. Це наш український обов’язок. Але якщо говорити про Формулу миру, то це питання миру в усьому світі й існування цього світу. Воно залежить від усіх нас. Залежить те, яке в нас буде майбутнє, і чи ми будемо толерувати використання зброї», – наголосив заступник міністра.

Як повідомлялося, 14 січня в Давосі, перед початком Всесвітнього економічного форуму, відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участі керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-