США вітають рішення Польщі виділити нову допомогу Україні - Держдеп

США вітають рішення Польщі виділити нову допомогу Україні - Держдеп

Укрінформ
Адміністрація США вітає заяву прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска про виділення нового оборонного пакета допомоги Україні та наголошує на важливості для Конгресу не зволікати з ухваленням рішення продовжити підтримку українців.

З відповідною заявою виступив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми, звісно, вітаємо наших польських союзників, які вживають заходів, та взагалі, кожну країну, яка вживає будь-яких кроків у рамках можливостей їхніх систем, щоби продовжувати підтримку наших українських партнерів», - наголосив представник Держдепу. 

Він також підкреслив, що позиція Держдепартаменту в контексті американської допомоги Україні зосереджується на тому, щоб Конгрес діяв якомога швидше для затвердження нового пакета.

Читайте також: Польща вже надала Україні військової допомоги майже на $3,5 мільярда - Шмигаль

«Якщо повторювати слова держсекретаря Блінкена, немає жодного секретного горщика з грошима. Ми маємо працювати з Конгресом, щоби це зробити»,- зауважив Пател.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Київ з візитом відвідав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Він заявив, що його країна передає Україні новий оборонний пакет підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-