Радбез ООН на вимогу Росії знову обговорить постачання зброї Україні

Радбез ООН на вимогу Росії знову обговорить постачання зброї Україні

Укрінформ
У понеділок Рада Безпеки ООН на вимогу Росії проведе засідання за участю міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з метою чергового «засудження» постачань зброї Україні для її протистояння російській агресії.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, засідання Радбезу розпочнеться о 10:00 за східноамериканським часом (о 17:00 за Києвом).

До участі в засіданні запрошено й українську делегацією.

Росія щомісяця збирає Радбез із цього питання, проте постійні члени, що представляють демократичні країни, та доповідачі від секретаріату ООН, щоразу вказують їй на законність та необхідність надання допомоги Україні, що відповідає принципам Статуту Організації. Тоді як сама Москва отримує військову допомогу в таких країн, Іран та Північна Корея, грубо порушуючи резолюції Ради Безпеки ООН, за які сама ж голосувала.

За інформацією речника Генсека Стефана Дюжарріка, Лавров перебуватиме у Нью-Йорку 22 – 24 січня, де також візьме участь у дебатах Радбезу міністерського рівня з питань Близького Сходу, що за ініціативою Франції, яка цього місяця головує в РБ, відбудуться 23 січня.

Росія «позиціонує себе як миротворець», але «не може обдурити ні арабський, ні мусульманський світ, тому що вони прекрасно знають, чому загинули більш як пів мільйона цивільних осіб у Сирії», зазначив у коментарі Укрінформу постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Читайте також: Росія створила найагресивніший у світі альянс країн, якщо її не зупинити, війна матиме масштаби - ОП

«Президент Сирії Башар аль-Асад же не самостійно діяв (знищуючи цивільне населення, – ред.), а за підтримки РФ, причому не тільки політичної, а й фінансової та воєнної. Тому ніхто не забуде, як РФ долучалася до масового вбивства арабів», - підкреслив Кислиця.

«Упевнений, що мої колеги - хто тихо, хто не дуже тихо - посміхаються, коли чують промови російських дипломатів», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея закликала Раду Безпеки ООН звернути увагу на зростаючі загрози від Північної Кореї на тлі ракетних випробувань та погроз від керівництва КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-