Маємо переосмислити і архітектуру безпеки Європи, і усього світу - голова правового комітету Ради

Маємо переосмислити і архітектуру безпеки Європи, і усього світу - голова правового комітету Ради

Укрінформ
Стара архітектура безпеки світу знищена, тому необхідно її переосмислити і збудувати нову, а допоможе цьому затвердження Формули миру Президента України Володимира Зеленського країнами світу, зокрема, Китаєм.

Таку думку висловив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов у ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Глобальний Саміт миру має стати кульмінацією серії міжнародних зустрічей щодо миру в Україні, які відбувались на рівні радників з питань оборони, політичних радників», - зазначив він.

Парламентарій наголосив, що Саміт миру має стати тією кульмінаційною подією, де максимальна кількість країн світу ухвалить Формулу миру, що запропонована Зеленським.

«Саме на цій Формулі миру мають базуватись усі глобальні домовленості щодо врегулювання не лише миру в Україні, але й в усьому світі», - підкреслив Маслов.

Читайте також: Київ прагне організувати розмову Зеленського та Сі Цзіньпіна - Кулеба

За його словами, війна в Україні, терористичні атаки на Ізраїль, а також інші конфлікти у світі пов’язані між собою.

«Стара архітектура безпеки в світі знищена, тому ми маємо переосмислити і архітектуру безпеки Європи, і усього світу загалом», - наголосив політик.

Водночас голова парламентського комітету зауважив, що дуже важливим для України є долучення Китаю до Формули миру.

«Позиція Китаю, звичайно, нам важлива. Нам би хотілося, щоб Китай був долучений до цього процесу (переосмислення і розбудови нової архітектури безпеки у світі - ред.) і до підтримки Формули миру, адже так ми швидше зможемо закінчити і війну в Україні, і інші конфлікти у світі. А це, своєю чергою, значить, що набагато менше людей загине, менше збитків і страждань буде завдано всьому світу», - резюмував Маслов.

Читайте також: Президентка Угорщини: Ми повинні й надалі підтримувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд 15 січня домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-