Київ прагне організувати розмову Зеленського та Сі Цзіньпіна - Кулеба

Київ прагне організувати розмову Зеленського та Сі Цзіньпіна - Кулеба

Укрінформ
Київ прагне організувати телефонну розмову Президента Володимира Зеленського та лідера КНР Сі Цзіньпіна під час підготовки до саміту щодо Формули миру.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Bloomberg, повідомляє Укрінформ.

Глава української дипломатії сказав, що Київ прагне організувати телефонну розмову з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, оскільки постраждала від війни Україна планує саміт лідерів для просування своєї Формули миру.

Кулеба під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі зазначив, що уряд наполягає на організації прямого каналу між Сі Цзіньпіном і Володимиром Зеленським.

«Є речі, про які вони можуть говорити... », – сказав міністр, наголосивши, що Формула миру Зеленського – це спосіб відновлення тривалого справедливого миру в Україні.

Читайте також: Кулеба обговорив з австрійським колегою заморожені російські активи та терміни вступу до ЄС

Як повідомлялося, 14 січня у Давосі відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що Китай, який не бере участі у зустрічі в Давосі, буде важко залучити до «мирних переговорів України з Росією», однак цього треба прагнути.

Водночас речниця МЗС КНР Мао Нін відзначила на брифінгу, що Китай вітає і підтримує всі зусилля, які допоможуть відновленню миру в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-