Німеччина й Ірландія підтвердили подальшу підтримку України

Німеччина й Ірландія підтвердили подальшу підтримку України

Укрінформ
Німеччина та Ірландія підтвердили намір продовжувати підтримку України у протистоянні російській агресії, а також на шляху до членства в ЄС.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час пресконференції з ірландським колегою Міхаелем Мартіном, передає кореспондент Укрінформу.

«Путін свідомо продовжує свій огидний ракетний терор проти людей в Україні уже майже два роки. Тому для нас важливо інтенсивно підтримувати Україну в її праві на самооборону», - сказала вона.

Бербок подякувала Ірландії, яка прийняла понад 100 тисяч українських біженців, що становить 2% населення країни. Це, за її словами, чітко підкреслює солідарність Європи з Україною, і в цьому процесі Ірландія відіграє особливо важливо роль.

«Наша підтримка триватиме стільки, скільки її потребуватимуть люди в Україні», - підкреслила очільниця МЗС ФРН.

Читайте також: Берлін і Париж стоятимуть разом на боці України - Бербок

Своєю чергою Мартін зазначив: обидві держави згодні, що ЄС має продовжувати стояти на боці України, підтримувати її на шляху до визволення. Він подякував Німеччині за те, що та перебрала на себе роль лідера у справі підтримки України в Європі.

Міністри також привітали плани розширення Євросоюзу, зазначивши, що це має відбуватися паралельно з внутрішніми реформами. В цьому контексті Німеччина та Ірландія цілковито підтримують Україну на шляху до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-