Берлін і Париж стоятимуть разом на боці України - Бербок

Берлін і Париж стоятимуть разом на боці України - Бербок

Укрінформ
Німеччина та Франція будуть продовжувати стояти на боці України, тим більше, чим більше Росія буде чинити свою беззаконня проти українців.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільній з французьким колегою Стефаном Сежурне пресконференції в неділю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін не полишає свою війну проти людей в Україні, він не хоче її полишати. Тим важливіше, щоби ми продовжували стояти пліч-о-пліч з Україною цього року та стільки, скільки буде треба, доки Росія не відступиться», - заявила Бербок.

Вона додала, що Німеччина та Франція від самого початку були спільні та єдині в підтримці України «як пара».

Читайте також: Зеленський і Сежурне обговорили оборонні потреби України

Бербок зазначила, що візит Сежурне в Київ під час ракетного терору Росії є «важливим знаком солідарності». Українці протягом останніх тижнів переживають найпотужніші повітряні атаки за 2 роки, коли Росія завдає безпрецедентні удари по цивільним об’єктам, підкреслила вона.

«Цілком свідомо, по цілком нормальному життю, по цілком нормальним людям», - підкреслила дипломатка.

Бербок також заявила, що коли Європа єдина та говорить одним голосом, цей голос добре чутно в усьому світі. Це дуже важливо в такі турбулентні часи як зараз. Особливо німецька міністерка відзначила роль Ваймарського трикутнику (ФРН-Франція-Польща).

Глава МЗС Франції погодився, що дві найбільші європейські країни мають «допомагати Україні стільки, скільки буде необхідно».

Читайте також: Німеччина і Люксембург продовжать підтримку України - глави МЗС

Погодився він також з тим, що обидві країни мають говорити одним голосом, зокрема, в питанні близькосхідного конфлікту.

Як повідомлялося, Сежурне напередодні відвідав Україну, в понеділок він буде в Польщі, де планує представити низьку ініціатив з підсилення Ваймарського трикутника.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-