Вступ до ЄС: у Єврокомісії розповіли, з чого починають скринінг законодавства України

Вступ до ЄС: у Єврокомісії розповіли, з чого починають скринінг законодавства України

Укрінформ
Єврокомісія негайно розпочинає процедуру скринінгу законодавства України на відповідність законодавству ЄС, що є обов’язковою в процесі входження країни-кандидата до ЄС, а також протягом кількох наступних тижнів представить Раді ЄС проєкт рамкових умов для переговорів з Україною про членство.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявила речниця Європейської комісії Ана Пісонеро (Ana Pisonero), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Процес скринінгу розпочнеться негайно. Перший крок – це створення групи, яка розглядатиме різні дисципліни та охоплюватиме (аналіз) усього АКІ (Acquis Communautaire – зведення чинного законодавства ЄС – ред.). Процес скринінгу означає аналітичне вивчення відповідності (національного законодавства) до АКІ Євросоюзу. Як ви знаєте, в тому, що стосується переговорів про входження (до ЄС), АКІ розподілений на 33 глави та шість кластерів. Тож це буде перший крок команди, яка буде утворена і розпочне роботу негайно», - сказала речниця Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія готує формат переговорів з Україною та починає скринінг її законодавства

Пісонеро також зауважила, що Єврокомісія вже розпочала роботу з проєктом рамкових умов для подальших переговорів з Україною, який буде представлений на розгляд Ради ЄС протягом «наступних тижнів».

За її словами, процедура скринінгу законодавства починається також і в Молдові.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн сподівається на консенсус у ЄС щодо €50 мільярдів для України

Як вже повідомлялося, під час зустрічі 14-15 грудня минулого року Європейська Рада ухвалила рішення розпочати переговори з Україною про членство в ЄС, та доручила Раді ЄС розробити рамкові умови для таких переговорів, щойно Україна виконає всі рекомендації для членства в ЄС, що були визначені Європейською комісією.

Сьогодні під час слухань щодо рішень Європейської Ради в ході пленарного засідання Європейського парламенту у Страсбурзі президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн дала високу оцінку проведеним Україною реформам та зазначила, що Єврокомісія розпочинає процес скринінгу українського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-