Спікерка парламенту Латвії в Раді: Україна більше не залишиться в «сірій зоні» безпеки

Спікерка парламенту Латвії в Раді: Україна більше не залишиться в «сірій зоні» безпеки

Фото, відео
Укрінформ
Латвія підтримуватиме Україну у військовому та політичному вимірах, щоб сприяти її швидкій інтеграції до ЄС і НАТО, вона більше не залишиться в «сірій зоні» безпеки.

Про це заявила спікерка Саейми Латвії Дайга Мієріні під час виступу у Верховній Раді, передає Укрінформ.

«Ми будемо підтримувати Україну військово, щоб сприяти швидшій перемозі України, ми підтримуватимемо Україну політично, щоб сприяти швидшій і тіснішій інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. Ми є і будемо з Україною як нація і як союзник для зміцнення бойового духу українців», - підкреслила спікерка Саейми.

За її словами, у післявоєнній європейській архітектурі безпеки одним із найважливіших елементів безпеки України і всієї Європи є членство Києва в НАТО. «Тільки так можна гарантувати довгострокову безпеку України та суттєво посилити стримування та обороноспроможність Європи. Україна більше не залишиться в «сірій зоні» безпеки», – наголосила Мієріні.

Спікерка парламенту Латвії в Раді: Україна більше не залишиться в «сірій зоні» безпеки / Фото: Верховна Рада

На її переконання, загроза російської агресії не закінчиться з поразкою РФ в Україні, агонія розпаду Російської імперії може тривати ще довго, тож потрібен «комплексний довгостроковий підхід до побудови безпеки вільного світу від російського зла та звірств».

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікеркою парламенту Латвії посилення санкцій проти Росії

За словами спікерки Саейми, Латвія усвідомлює, що перемога України - це єдиний шлях до відновлення безпеки в Європі. Вона нагадала, що загальна підтримка України з боку Латвії за два роки перевищує 600 мільйонів євро.

Політик також наголосила на зобовʼязаннях Латвії очолити «коаліцію дронів», у межах якої планується значно збільшити потужність виробництва безпілотників, максимально використовуючи попередній військовий досвід України для підвищення їх ефективності.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня спікерка Саейми Латвії Дайга Мієріня прибула з візитом в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-