Глава МЗС Фінляндії: Українці хочуть такого майбутнього, в якому кожна людина має значення

Глава МЗС Фінляндії: Українці хочуть такого майбутнього, в якому кожна людина має значення

Укрінформ
Українці хочуть такого майбутнього, в якому кожна людина має значення, в якому вони самі можуть за себе вирішувати.

Про це міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен сказала під час панельної дискусії «Роблячи безпечним небезпечний світ» у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Український народ вирішив, що хоче мати європейське майбутнє. Вони хочуть майбутнього, в якому кожна людина має значення, у якому вони самі можуть вирішувати за себе. І саме тому ми повинні їм допомагати, тому що ніхто не хоче мати світ, у якому все вирішують лише найсильніші та наймогутніші», - сказала Валтонен.

Вона зазначила, що вступ Фінляндії в НАТО показав, що НАТО не розширюється силою. «Це роблять вільні люди у демократичних країнах, які вибирають це. І це стосується Фінляндії та Швеції, як і будь-кого іншого. І ми не приєдналися, бо хотіли загрожувати Росії. Та годі, 5 мільйонів фінів загрожують Росії? Цього ніколи не було. Не вірте в це. Ми там для того, щоб захищати наші цінності та відстоювати Статут ООН», - наголосила вона.

Читайте також: Сунак у британському парламенті: Повноправне місце України - в НАТО

Також вона нагадала про вторгнення Радянського Союзу у Фінляндію. «У минулому нам доводилося захищати нашу країну від вторгнення Радянського Союзу», - сказала вона.

Як повідомлялося, у Давосі розпочав роботу Всесвітній економічний форум, який зібрав разом впливових політиків, економістів, представників бізнесу та громадськості з усього світу. У зустрічі бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: weforum.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-