Логічніше підтримати Україну зараз, аби запобігти кризі в майбутньому - Кулеба

Логічніше підтримати Україну зараз, аби запобігти кризі в майбутньому - Кулеба

Укрінформ
Якщо припинити підтримку України зараз, Росія зможе досягти успіху на полі бою, і тоді допомогу потрібно буде відновлювати через реакцію суспільства.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтервʼю El Pais, передає Укрінформ.

«Якщо хтось вирішить призупинити або припинити підтримку зараз через брак ресурсів, Росія зможе досягти успіху на полі бою та прорвати лінії. Надання підтримки Україні потрібно буде відновити, тому що буде дуже сильна суспільна реакція на користь підтримки України», – сказав глава української дипломатії у відповідь на запитання про блокування республіканцями 61 мільярду доларів для України.

Кулеба певен, що при такому розвитку подій ті самі політики, які вирішили відмовитися від цієї підтримки, будуть приймати рішення про її надання, але в набагато складніших умовах. 

Міністр закордонних справ підсумував, що навіть з раціональної точки зору та реалістичної політики, більше сенсу має надати допомогу зараз, щоб запобігти кризі в майбутньому.

Читайте також: Кулеба - про військову «стратегію» РФ: Вони не можуть нас захопити, тому намагаються знищити

Крім того глава МЗС запевнив, що Україна продовжить боротьбу за допомогою наявних у неї ресурсів, тому що для світу на кону стоять демократія, безпека та процвітання, а для самої України – існування нації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Дмитро Кулеба заявляв, що Україна вірить у продовження підтримки з боку Заходу і не має альтернативного "плану Б".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-