Кулеба - про військову «стратегію» РФ: Вони не можуть нас захопити, тому намагаються знищити

Кулеба - про військову «стратегію» РФ: Вони не можуть нас захопити, тому намагаються знищити

Укрінформ
Росія щодня руйнує українські міста ракетами та дронами, бо така її головна військова «стратегія» - якщо ти не можеш щось захопити, ти маєш це повністю знищити.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Японії Йоко Камікавою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії нагадав, що під час головування у «Групі семи» Японія запросила Президента Володимира Зеленського на саміт у Хіросімі, на якому було ухвалено рішення про передачу Україні літаків F-16.

«Я поінформував свою колегу сьогодні і про інший бік війни, а саме про потребу України не лише у літаках, а й насамперед у засобах протиповітряної оборони. Я наголосив колезі, що головна російська військова стратегія полягає в наступному: якщо ти не можеш щось захопити, ти маєш це повністю знищити. Тому щодня українські міста руйнують російські ракети та дрони. Вони не можуть нас захопити, тому намагаються нас знищити», - сказав Кулеба.

Він висловив переконання, що і це Росії не вдасться, зокрема, завдяки тій підтримці у зміцненні ППО, яку Україна відчуває з боку партнерів.

«Навіть зараз ми перебуваємо тут (в укритті – ред.) у зв’язку із загрозою балістичного удару, і це ще одне нагадування про необхідність якнайшвидше захистити українське небо. Я користуюсь цією нагодою, щоб подякувати усім членам «Коаліції «Петріотів» та усім країнам, які надають нашій державі системи ППО та ракети до них», - акцентував очільник МЗС.

Кулеба також нагадав, що під час японського головування в «Групі семи» активізувалася робота над правовими рамками для використання заморожених російських активів на підтримку України.

«Ми з міністром (Камікавою) поділяємо думку, що Росія має платити за свою агресію своїми грошима. Це буде логічно і закономірно, а також буде чітким сигналом будь-кому у світі про те, що якщо ти щось руйнуєш, ти маєш за це заплатити», - підкреслив міністр.

Читайте також: Японія внесе $37 мільйонів у трастовий фонд НАТО на системи виявлення дронів в Україні

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава з неанонсованим візитом прибула до української столиці Києва у неділю, 7 січня. Це перший візит Камікави до України з моменту її вступу на посаду у вересні.

Фото: МЗС Японії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-