Кулеба обговорив із главою МЗС Японії Формулу миру й підготовку до конференції у Токіо

Кулеба обговорив із главою МЗС Японії Формулу миру й підготовку до конференції у Токіо

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Японії Дмитро Кулеба та Йоко Камікава під час зустрічі у Києві обговорили реалізацію Формули миру, підготовку до конференції з відновлення України у Токіо та співпрацю в межах МАГАТЕ щодо гарантування безпеки ядерних об’єктів в Україні.

Про це глава української дипломатії повідомив на спільній з очільницею МЗС Японії пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми детально обговорили подальшу участь Японії у реалізації Формули миру Президента Зеленського. Домовилися активно працювати з країнами Азії, Африки, Латинської Америки над їхнім залученням до цієї ініціативи», - підкреслив Кулеба.

Він поінформував, що під час переговорів сторони скоординували кроки щодо підготовки до конференції з відновлення України, яка відбудеться 19 лютого у Токіо. Окрім того, глави МЗС обговорили співпрацю в межах МАГАТЕ щодо гарантування безпеки ядерних об’єктів в Україні та загрози міжнародному миру та безпеці з боку КНДР.

Кулеба зазначив, що для нього велика приємність приймати у Києві Йоко Камікаву, яка є першим міжнародним гостем України у 2024 році.

Читайте також: Українська Формула миру незабаром повернеться на перші шпальти - Кулеба

«Я вважаю, що це дуже потужний сигнал, що цей рік буде ще продуктивнішим в українсько-японських відносинах, ніж попередній», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава з неанонсованим візитом прибула до Києва у неділю, 7 січня. Це перший візит Камікави в України від часу вступу на посаду у вересні.

Фото: МЗС Японії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-