Мета санкцій проти Росії поки що не досягнута - експерт

Мета санкцій проти Росії поки що не досягнута - експерт

Лещенко запитує
Укрінформ
Мета санкцій проти Російської Федерації - зупинити агресію, поки що не досягнута.

Про це радник керівника ОП, секретар міжнародної санкційної групи Єрмака–Макфола Владислав Власюк сказав в ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує».

“Мета санкцій - зупинити російську агресію. З цієї точки зору вона не досягнута. Тому ми не зупинимось в пропозиціях, обґрунтуванні, адвокації санкцій”, - наголосив Власюк.

За його словами, з точки зору цифр та на рівні ідей зроблено багато - тепер ці ідеї детальніше реалізуються.

Крім того, він зауважив, що з точки зору індивідуальних санкцій є чимало імен, які ще потрібно санкціонувати.

Читайте також: У Росії зберігається ресурс для 2-3 масованих ракетних атак - експерт

Секретар міжнародної санкційної групи Єрмака–Макфола заявив, що внаслідок запровадження ембарго та цінових обмежень на нафту Росія втратила близько 100 млрд євро за рік, але 100 млрд за рік вони і заробили тільки на експорті нафти.

“Ми вважаємо, що 100+ млрд на нафті - це приблизно та сума, у яку Росії обійшлась воєнна кампанія. Забрати у них ще 50 млрд - і вони будуть страждати на полі бою внаслідок неможливості створювати та купувати техніку”, - наголосив Власюк.

Як повідомляв Укрінформ, один з найбільших нафтопереробних заводів Британії співпрацює з підрозділом російської нафтової компанії "Лукойл", заснованої і частково керованої російським підсанкційним мільярдером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-