У Росії зберігається ресурс для 2-3 масованих ракетних атак - експерт

У Росії зберігається ресурс для 2-3 масованих ракетних атак - експерт

Укрінформ
У Росії зберігається потенціал для 2-3 масованих ракетних атак.

Про це у коментарі Укрінформу сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“До атаки 2 січня готових до застосування Х-47М2 “Кинджал” було 83 ракети. Тепер можемо відняти 10, тобто їх наразі 73. Тож ризики зберігаються. Втім, “Кинджалів” Росія спроможна виготовляти менше, ніж вони виробляють Х-101. Що стосується Х-101, Х-555, то сумарно з Х-22, Х-29 їх було у ворога до 500 одиниць. Це дані станом до 29 грудня (першої масованої “зимової атаки”). Тож у них ще зберігається ресурс на 2-3 атаки такої ж інтенсивності, або на десяток атак менших масштабів”, - зазначив військовий експерт.

Для того, аби знизити потенціал для масованих обстрілів України та знизити інтенсивність, на думку Мусієнка, українським військовим та партнерам варто звернути увагу на носіїв ракет, які знаходяться в європейській частині Росії.

Читайте також: Ракет до ПЗРК вистачить на відбиття ще кількох потужних атак Росії - Наєв

“Бити по аеродромах, де стоять їхні Ту-122 або тактична авіація. Це дієвий інструмент. Плюс ракети, які можуть вразити військовий завод, де виробляються комплектуючі для зброї і сама зброя. Тільки близько третини з них розташовані в європейській частині Росії. Але якщо ракета вразить такий об’єкт, це матиме куди більший ефект, аніж санкції”, - зауважив Мусієнко.

Як повідомлялося, 2 січня російські загарбники здійснили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів. Протиповітряна оборона України знищила 72 із 99 повітряних цілей ворога, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-