Україна вийде з війни незалежною й сильною державою - Держдеп

Україна вийде з війни незалежною й сильною державою - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США абсолютно не вважає, що Росія добивається своїми обстрілами будь-якої переваги у війні проти України та наголошує, що в кінцевому підсумку Україна вийде незалежною й сильною державою з покращеною економікою.

Про це заявив у четвер речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я би не говорив так взагалі», - відповів Міллер на запитання, чи свідчить останній розвиток подій в Україні, що Росія почала отримувати перевагу в цій війні.

Представник Держдепу зазначив, що події на полі бою можуть розвиватися в різних напрямках, коли кожна сторона отримує або втрачає контроль над територією.

Читайте також: Ключовою темою засідання Ради Україна-НАТО стане посилення українських ППО та ПРО

«Однак коли ви подивитеся на остаточні ставки цієї війни, стає цілковито зрозумілим, що Україна вийде з неї незалежною, сильною (державою – ред.) з покращеною економікою і поглядом в бік Заходу – в той час як Росія прагнула від початку, щоби Україна дивилася в бік Сходу, але також, щоби Україна фактично входила би до складу РФ», - зауважив представник Держдепу.

Він нагадав, що реальні цілі Путіна у війні проти України полягали в тому, щоби досягти «тотального завоювання» сусідньої країни. Але його план провалився на самому початку. Україна звільнила близько половини захоплених тоді Росією територій та поновила мирне судноплавство в Чорному морі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний департамент США заперечив повідомлення в медіа, що адміністрація Байдена начебто прагне, аби Україна змінила свою стратегію з масованого контрнаступу на підготовку до переговорів з Росією щодо припинення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-