Ключовою темою засідання Ради Україна-НАТО стане посилення українських ППО та ПРО

Ключовою темою засідання Ради Україна-НАТО стане посилення українських ППО та ПРО

Ексклюзив
Укрінформ
Ключовою темою засідання Ради Україна-НАТО 10 січня стане посилення українських систем протиповітряної та протиракетної оборони.

Про це заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв розповів у коментарі Укрінформу.

"Ключовою темою засідання Ради Україна-НАТО стане посилення нашої ППО та ПРО після нещодавніх масованих обстрілів. У ході відбиття атаки нам довелося витратити чималу кількість протиракет, і цей арсенал потребує поповнення", – сказав він.

Чернєв зауважив, що на збиття однієї російської ракети іноді витрачається кілька протиракет, особливо в умовах масованого обстрілу. Тому, за його словами, для ефективної оборони українських міст із повітря Україні потрібні тисячі протиракет.

Читайте також: США варто надати Україні ракети навіть із закінченим терміном придатності - Годжес

"Крім того, нам потрібні додаткові установки, зокрема системи Patriot, для захисту наших міст від балістичних ракет. Ця проблема є нагальною та невідкладною, і саме тому засідання Ради Україна-НАТО було скликано настільки швидко. Сподіваємося на позитивні результати", – резюмував голова української делегації в ПА НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, під час якого обговорять повітряні атаки Російської Федерації на українські міста.

З 29 грудня по 2 січня Росія, атакуючи Україну, застосувала майже 300 ракет і понад 200 безпілотників Shahed.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-