Міністр оборони Британії закликав світ наслідувати приклад Лондона і надати Україні допомогу

Міністр оборони Британії закликав світ наслідувати приклад Лондона і надати Україні допомогу

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс закликав інші країни наслідувати приклад Лондона і посилити підтримку України.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Не можна залишати Україну самотужки захищати себе від такого деспота, як Путін. Тому зараз саме час посилити нашу підтримку. Вчора Велика Британія розпочала цю місію, оголосивши про додаткову підтримку для протиповітряної оборони», - зауважив Шаппс.

Він закликав інші держави надати Україні все необхідне для перемоги над Росією.

«Тепер увесь світ має наслідувати цей приклад, тому що надання Україні того, що їй потрібно для перемоги, зекономить усі наші витрати та забезпечить свободу для всіх у довгостроковій перспективі», - зазначив британський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Шаппс оголосив, що Велика Британія відправляє Україні сотні ракет для посилення систем протиповітряної оборони.

Російські війська 29 грудня завдали по Україні масованого повітряного удару. З ночі загарбники атакували дронами-камікадзе та ракетами різних типів. Загалом цього разу ворог використав близько 158 засобів повітряного нападу. Протиповітряна оборона України знищила 27 ворожих безпілотників і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Читайте також: Британія в Радбезі ООН: Російські атаки на Україну – марна спроба відновити воєнну динаміку

Ця ворожа атака стала найбільшою за кількістю жертв серед цивільного населення Києва. У столиці 1 січня буде оголошене Днем жалоби.

За словами Президента Володимира Зеленського, внаслідок злочинних дій РФ руйнувань зазнали 120 міст і сіл України, постраждали 159 людей, 39 загинули.

Станом на 13.00 30 грудня 16 тіл загиблих дістали з-під завалів складського приміщення у Шевченківському районі. Рятувальники продовжують працювати. Розбір завалів триватиме до завтра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-