Британія відправляє Україні сотні ракет для ППО

Британія відправляє Україні сотні ракет для ППО

Укрінформ
Велика Британія відпраавляє Україні сотні ракет для посилення систем протиповітряної оборони.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

За словами Шеппса, президент РФ Путін випробовує обороноспроможність України та рішучість Заходу, тож настав час "для світу об'єднатися і подвоїти зусилля, щоб надати Україні те, що їй потрібно для перемоги".

"Остання хвиля смертоносних авіаударів Путіна є відчайдушною та марною спробою відновити динаміку після катастрофічної втрати сотень тисяч призовників і перед приниженням його триденної війни, яка вступає в третій календарний рік. Сьогодні ми відправляємо сотні ракет протиповітряної оборони (Україні – ред.), щоб поповнити запаси британських систем протиповітряної оборони, здатних збивати російські безпілотники та ракети з неймовірною точністю", - написав британський міністр.

На його думку, Путін сподівається, що зможе вирвати перемогу з "пащі поразки", проте деградація російського Чорноморського флоту довела, що Україна "все ще бореться за перемогу".

Читайте також: Британія спробує в 2024 році зробити ще більше - Кемерон про військову підтримку України

"І сьогоднішній пакет протиповітряної оборони є беззаперечним сигналом перед лицем російського варварства про те, що Велика Британія цілковито віддана підтримці України", - додав Шеппс.

Як повідомляв Укрінформ, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони України знищили 27 ворожих ударних БПЛА Shahed-136/131 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-